Saturday, December 3, 2011

Get Naked 2

I was at my utmost joy when I visited Sephora last 3 months
Initially I just wanted to look around and play with the cosmetics
without any disturbance by the SA and MA
I stopped by at Bare Escentuals rack and turned back..then
walla!!! Urban Decay Naked Pallette!!! The most sought after
pallete from Urban Decay. I tried to buy online but it costed more
than rm200++!! ARAMAKSS

"I'm so getting this, I wanna buy it" told to my DH
"ok belii belii" hahaha
Back home tried the pallete, most of the colors
are glittery but the colors payoff are good and lasting..
yup we'll get mini size UDPP too where the function is to
make the eyeshadow stay put
so the colors are lasting for a loooong time!

I'm not really to give a review here
but when I'm so excited to get naked LOL
suddenly, Naked 2 is released
my oh my...
there are 5 new colors in the palette
matte finishing instead of glitterish so it is more wearable
for work
but nothing much different between these two palettes
let's look at the pixx

Naked 2
Comparison between Naked 1 and Naked 2

*pictures credit to pinchofpretty.com

The palette will be released in December in US
and around February worldwide
so are you getting naked?
:D




Friday, December 2, 2011

Sephora Favorites Collector's Edition Fragrance For Her

Berbaloi-baloi!! Tu word yang boleh describe utk sample perfumes
dari Sephora. When you purchased the box containing of 10 miniatures
you will get 1 full size perfume of your own choice. Boleh pakai  dulu
then baru bagitau yang mana satu kita nak full size. Tempoh masa yang diberikan tu
aku x pasti lak, tp skang nie memang aku berexperiment dgn bau2 ni cocok ke tidak
ngan bau aku muakakakaa. Layan
gambar dulu ye..

ada:
0.05 oz Calvin Klein euphoria Eau de Parfum
- 0.21 oz CLEAN Warm Cotton Eau de Parfum
- 0.17 oz Dior Addict to Life Eau de Toilette
- 0.24 oz DKNY Golden Delicious Eau de Parfum
- 0.13 oz Givenchy Ange Ou Demon Le Secret Eau de Parfum
- 0.25 oz Jennifer Aniston Eau de Parfum
- 0.17 oz Juicy Couture Viva La Juicy Eau de Parfum
- 0.17 oz Paco Rabanne Lady Million Eau de Parfum
- 0.33 oz Philosophy Amazing Grace Eau de Toilette
- 0.17 oz Thierry Mugler Angel Eau de Parfum


Aku dalam dilema nak pilih yang mana untuk full size
So far yang aku suka adalah

1) Thierry Mugler Angel Eau de Parfum - bau feminin2, flora, bersih
2) Givenchy Ange Ou Demon Le Secret Eau de Parfum - awal2 kurang lama2 masuk ngan bau badan iols
3) Calvin Klein euphoria Eau de Parfum - campuran fruit + flora, then cam happy2 je bau die
4) Paco Rabanne Lady Million Eau de Parfum - pakai kerja ok la nih, cam powerful n career woman, bau not that strong tp tinggalkan kesan mendalam chewaahh

yang EDT tu tak payah la sebab essence dia sikit jer , so tak berapa nak bau
dan longevity kurang..harga pon murah banyak dari yang EDP
arghhh buah delima tol la nak pilih yang mana..
Thierry Henry Mugler tu ala2 exclusive gak, tak sume tempat jual
retis pon suka pakai, aku tgk dalam majalah + tv
yang retis yang pakai mcm Siti, Ella, Sh. Shahirah ngan model
ape ntah aku x igt nama
tapi memang bau sedap pon dan tahan lama kat aku nih

yang mana ekk??
ada cadangan??

ni aku nye set, yang DKNY tu dah dalam handbag
best miniatures byk sebab bleh tukar2 letak dlm handbag

*Pardon my bb camera :P



Tuesday, October 4, 2011

Makeup routine

Kahhhhh pulakk
Nama pon takde modal
Aku pakai mekap gi keje
sebab clients aku jenis jujur
eh apsal muka pucat?
nape bibir menggelupas?
nape muka minyak?
ada yang offer aku wet tissue, lotion bagai
muahahahahha

Daily makeup routine aku terbahagi kpd 3
1) rajin
2) biasa2
3) malas

okeh kita tgk versi yang paling baik duluu














steps
1- giorgio armani liquid foundation
2- MAC studio perfect spf 15
3- urban decay primer potion
4- Urban decay naked pallete
5- MAC penultimum eyeliner
6- shu uemura eyelash curler
7- Diorshow mascara
8- Diorkiss lipstick
9- Stila lipglaze red apple
10 - Blusher pilihan

selalu aku rajin pada hari Isnin dan Selasa
ok lets move on to the second version














steps
1- MAC studio perfect spf15
2- blusher pilihan
3 - MAC penultimum eyeliner (xde dlm pic)
4-  MAC bombshell lipstick
5- Lancome juicy tubes in fraise

versi pemalas ya hampun pulak












'
steps
1 - MAC studio perfect spf15
2- MAC lipglass Lovechild

ini kompom2 ari Jumaat....

ekceli aku ada sebeban lagi mekap2
namun jadik tukun dalam almari
aku pakai apa yang aku letak atas
vanity table je









Monday, October 3, 2011

Skincare ketika pregnant

Aritu aku buat entry pasal bahan2 dlm skincare
yang membahayakan
Then aku beli skincare ikut fungsi masing2
tapi aku idakla pakai taram je beli
Buat research dulu tauu muahaha
ala2 pakar kulit
ye lah kena waspada sebab pregnant
jadi buruk2 kat aku takpe lg
jgn jadi kat anak aku sudahhh

*berkumandang lagu nasyid ibu mithali rapia


Dari kiri belakang:Skin Ceauticals Ultimate Defense SPF45, Nutrimetics Foaming cleanser
                             Cellex-C Betaplex toner, SKII Miracle water
Dari kiri depan: Cellex-C Advance C serum, Cellex-C Sea Silk Moisturizer

Step dia simple2 jer, takla pakai semua sekali satu masa

Pagi
Nutrimetics Foaming cleanser
Cellex-C Betaplex toner
SKII Miracle water
Cellex-C Advance C serum
Skin Ceautical Ultimate Defense SPF45

Malam
Nutrimetics Foaming cleanser
Cellex-C Betaplex toner
SKII Miracle water
Cellex-C Sea Silk Moisturizer

Nampak macam banyak step, hakikatnya tak ponnn
yang SKII ngan cellex c serum aku tuang kat 
tapak tangan skit terus tepuk2 kat muka
Aku rasa kalo guna cotton masa jadi lama gittew

Seminggu sekali (pemalas) aku tepek nih


Jenama takde kot aku beli kat Sasa
berbaloi ada dalam 6 keping kalo x salah
so leh tahan dalam sebulan
tapi aku nya kurang sebulan dah abis
sebab ada makhluk kalo tengok aku
pakai mask, dia pon kalut nak pakai jugak

Scrub pulak aku bantai scrub badan St Ives muahaha
tapi kuantiti skit jek lah dan scrub gently
kalo idak abis berdarah muka

Aku nak pesan skit buat korang...
please pakai sunblock otherwise
kulit muka jadi macam aku
dah naik pigmentation (freckles)
selama ni aku rely dekat foundation yang
include skali ngan sunblock
tapi tak leh harap
kena beli sunblock yang stand alone

stay tune entry pasal mekap lakkk
(mmg takde modal btul aku)










 









Sunday, October 2, 2011

Sleeping pattern

Serius aku x paham dengan sleeping pattern
aku skang
Kerja aku dah macam buruh kasar balik tu
letih giler
tapi aku gagahkan diri, celikkan mata agar tak
tido siang esp petang la
sebab nt mewarisi kegilaan ngan muka
cepat tua

kdg2 aku tido pukul 8.40mlm, 11 atau 11 lebey
tapi wajib terjaga pukul 5.45-6.15
bangun tu rasa berat je badan
sejak 3 minggu kebelakangan ni
aku selalu tido2 chicken shit
terjaga tgh2 malam atau pagi buta...
x nyenyak tido
sebab laki kena masuk site dr kul 8mlm
sampai umah kul 6 pagi
time2 tu la beliau kejut bangunn hoii
bangunnnn
x romantik langsung bukannya nak wat camnih


semangat skit nak bangun dan gi keje T_T
argh pape pun badan aku sgt penat dan
waktu tido aku tak tetapp
ini mendatangkan STRESS!!



















Friday, June 10, 2011

Skincare to avoid during pregnancy



Skincare that consists of

- Retinol
- Retin- A
- Hydroquinone

These three chemicals are the most important to avoid by
pregnant woman
So korang yang naik jerawat, jerawat memang banyak
lupakan dulu nak guna skincare yang ada retinol ni
(Retinol mmg bagus utk treat jerawat)
Hydroquinone nie well u know, berlambak
dalam skincare keluaran tempatan
tinggi pulak tu sampai 4%, yang dibenarkan rasanya
sampai 2% je!
Pilihlah dengan bijak

Bahan lain ada juga tapi belom dibuktikan
betul ke tak macam essential oils
Berkorban la setahun demi anak anda :)



Friday, June 3, 2011

Meroyan Friday

Asal cuti panjang skit je, mula aku meroyan boring
tatau nak buat ape
padahal rumah belum habis kemas
tapi penat macam melampau2 pulak
patutnya aku plan nak jenjalan hari khamis
tapi tak jadi la, Jumaat lebih afdal katanye

Aku memang, jalan sensorang, makan sensorang
shopping sensorang, cakap sensorang
er aku takde masalah pun nak buat apa2 sensorang
macam sesetengah orang kan kalo dia makan sensorang
dia rasa orang duk tgk diaaaaa je (choi kan)
tak macam aku konpiden je
kalo korang tak kata konpiden tatau la
air sampai 2 (mineral la)
lauk 2 pinggan
nasik 1 je
meja tu utk 4 seaters, tp aku duk sorang2
penuhh woo meja tu ngan makanan aku sorang muahaha
makan sampai meleleh air hidung (Portuguese Grill kan harussslahhh)
actually aku lebih senang mcm tuh, takyah nak menunggu orang
nak call kawan aku, diorang keje
yang se career ngan aku, samaada dah beranak pinak takde org jaga
atau kena posting jauh
so aku lone ranger la meroyan sekor2

Aku gi Mid Valley ngan The Garden shopping
dah lama sebenarnya aku nak beli sport shoes baru
sebab yang lama dah haus, aku asik tergelincir je
At first aku nak beli Asics tapi takde saiz
Reebok pon takde size
last2 aku agkat Adidas je
ok gak walaupun design tak seberapa at least the price
did not burn my purse
Beli je dulu, gunanya tatau laa
tunggu sampai seru
tak pon ntah...ntahhhhh.....
haha














Pastu round2 lagi pergi Shu Uemura beli eyelash curler
pegi M.A.C beli eyeliner (Penultimate in Rapid Black)
dengan mineralize blusher (Danity)














Majalah tu aku beli kat Borders
aku kan pemenat Jamie Eason, tak caya
ce check aku nye blog header ada gambo beliyau
more over aku memang fan Oxygen nih
nampak tak yang belah kanan majalah tu
ada tulis
Jamie Eason
"my muscle building secrets"
ntah nape mata aku kero masa angkat mag tu
aku terbaca as
Jamie Eason
"my uncle building secrets"

Last sekali hasil rembatan aku
Jacket Elle Active 50% diskaun
berbaloi baloi
takde gambo malas snap

Ni pon aku rasa cam nak ajak laki
aku bila beliyau balik keje nanti
gi Alamanda, tak salah aku ada
Home Fair dar 3-6 Jun
Adalah benda dalam kepala aku
kikikiki




Thursday, June 2, 2011

Seri Anggun Salon

Owh, new salon alert!!
Aku dapat flyer salon ni masa nak bayar parking kete
Incik cop parking tu kasi aku
Ada booth salon nie kat atas tgh buat promotion
tapi aku tak dekat la sebab takmo TERsign apa2 package
lagipun takut service tak best, menyakitkan dan product tak seswai
ehh tapi dorang guna L'oreal dan O.P.I tau
Jom tgk pamplet yang aku dapat
(click on the picture for better view)


Dia buat hair dengan nail ajekk
body tak buat, maybe lom ade tenaga mahir kot
Aarrr boleh aku apply part time 
Aku berkebolehan scrub badan orang sampai berdarah hihi
Service yang ada

Hair Salon
- Wash & Blow
- Hair cut
- Hair coloring
- Hair Perming
- Hair Rebonding
- Hair SPA
- Hair Treatment

Nail Salon
- Manicure
- Pedicure
- SPA Manicure
- SPA Pedicure
- Foot Spa

Aku seksaited part nail salon tu
The Nail Parlor Salon service tiptop
tak sakit, abis sume kulit2 mati tertanggal
tapi untuk mani & padi termasuk buffing harganya
adalah RM100
bagi aku pricy jugak
masa zaman muda2 aku penah keje salon wakaka
utk manicure harga RM35 termasuk buffing, kalo letak
warna charge lain la
Pedicure lak RM45 including buffing so total RM80 sajork
Kalo buat SPA mani & pedi aku rasa ok gak kot RM100 n above
Yang Serenity SPA lak harga lagi murah
tapi sakit gila babeng, dia tonyoh kuku kena isi2 kulit
sampai luka
Bukan aku x cakap, aku cakap sakit
Dia kata memang la sakit!
Woi, nak tipu pon tgk orang la
aku nie dari kecik buat mani & pedi ni!!!
Ok aku tipu
Tapi aku dah biasa buat
Kadang2 je malas, malas nak menunggu
Malas nak drive, takde masa
TAPI KAN
dengan Seri Anggun Salon ni
dia ada satu lagi service
ha tengok statement yang bawah sekali


Depa boleh ambil dan hantar pelanggan yang tinggal
di area Putrajaya dan Bangi uolsss
Agak2 bangun tido tgk2 rambut menggerbang mcm
cik ponti
boleh la terus call suruh amik, tak payah mandi pon takpe
Tapi agak mengada la kalo nak suruh diorang ni
ambil aku sebab salon ni dekat je ngan umah aku
5 minit sampai
Salon ni terletak di Presint Diplomatik
whereas agak bersebelahan dengan umah aku


Aku igt nak pergi try test salon ni next week
Nanti aku review lain
Tata!




Monday, May 2, 2011

Air akar kayu

Setelah berbulan aku tak menogok
air akar kayu,
now terpaksa telan balik
Laki mek cakap bau dan rasa cam air longkang
as if penah minum air longkang hahaa
baru minum sekali, tersembur sembur
surrender

Mujur hidung aku sokmo tersumbat la nih
so takde bau, deria rasa pon kurang
senang 2 kali teguk licin boliyau!

Ni rope air akar kayu tu..baru setengah botol
jalan
ada 1 botol tinggal
SELAMAT!!!







Saturday, April 16, 2011

Miss Enerstine, total fit inspiration

She is 72 years old who has a body
like 25 years old woman
Amazing part is, she only started fitness/bodybuilding
at her early 60
See, age ain't an obstacle

This is her, teaching fitness class and
show some of her weight training

video







Thursday, March 31, 2011

Mak Andam budget

Anda ingin bertunang atau berkahwin?
Menghadiri makan malam atau first date?
Konvo?!
Tetapi budget anda terhad??!!
Fret not, sila lawati
Anda pasti tidak akan kecewa



Monday, January 17, 2011

Careless Whisper

Huhhh
Donch know why
this song keeps sounding in my head
especially the sound of the saxophone
very romantic
makes me wanna go waltz hihi

The lyric

I Feel So Unsure
As i take your hand
And lead you to the dance floor
As the music dies
Something in your eyes
Calls to mind a silver screen
And all its sad goodbyes

[Chorus]

I'm never gonna dance again
Guilty feet have got no rhythm
Though it's easy to pretend
I know you're not a fool
I should have known better than to cheat a friend
And waste a chance that i've been given
So i'm never gonna dance again
The way i danced with you

Time can never mend
The careless whisper of a good friend
To the heart and mind
Ignorance is kind
There's no comfort in the truth
Pain is all you'll find

[Chorus]

Tonight the music seems so loud
I wish that we could lose this crowd
Maybe it's better this way
We'd hurt each other with the things we want to say
We could have been so good together
We could have lived this dance forever
But now who's gonna dance with me
Please stay

[Chorus]

Now that you've gone
Now that you've gone
Now that you've gone
Was what i did so wrong
So wrong that you had to leave me alone


George Michael

He was Nicolette Sheridan's ex kan?? How come leh jadik gay nieh?


p/s - a few months away from my first anniversary!