Thursday, March 31, 2011

Mak Andam budget

Anda ingin bertunang atau berkahwin?
Menghadiri makan malam atau first date?
Konvo?!
Tetapi budget anda terhad??!!
Fret not, sila lawati
Anda pasti tidak akan kecewa



Sunday, March 20, 2011

Anak kami

Malas cakap banyak..layan saje gambar


Aku




                                                              


laki aku

                                                       


bergabung..meletup ahhhh!! (macam blue tapi layannn sajorkk)
jadi lah anak....
scroll utk tgk muka anak aku


                                                                           















                                       *anak adalah amanah*






































                                 *bukan pelaburan*






































   
Hahahaa nie la wajah anak weols
bila gambar2 weols dimorphkan
ini la hasilnye
kalo nak buat boleh pergi web nie www.MorphThing.com
muka cengginih pompuan buleh, lelaki pun buleh
moskel aku
tapi jambu la jugak anak aku niii
kulit, idung ngan mulut ikut aku
kening, mata, bulu mata ikut laki aku
aku rasa ada iras adik kembar ipar aku time kecik

nih dorang



rambut memang curly fries lar...dah besar masing2 sebok berebonding la, perming la takpe janji belajar
score gile2..harap anak2 aku pon ikut mempunyai otak pandai cam maksus diorang

nah satu lagik


subjek utama bukan la bontot
dan juga bukan 2 kanak2 cute neh
apatah lagi Caca menyelitkan diri nya celah
montot Uncle Matthew(pak sedara derang)
tapi korang nampak tak satu objek kurus tak berbaju tu

Yaaa...Somalia bertulang belikat timbul itteww lah
laki mak noksss


Lariiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!

p/s- Somalia tu bukan aku yang kata, mak mertua kesayangan aku yang kata wakakakaa

Friday, March 18, 2011

Hikmah perut buncit

Yesterday...
Bangun bangun tido je rasa panas amat
rupanye black out, patut la panazz
Dahla rumah ni jenis gelap
gelap campur panas, gila cam cacing kepanasan
then bercadang gi Alamanda mau nonton wayang
sebab bosan nak online pon takleh
mula la tak senonoh mandi tak tutup pintu
ada aku kesah? haha mana ada org pon
gelap bathroom tu kang aku gosok gigi guna
benda lain karang


sampai je Alamanda, lunch dulu kat foodcourt
sebab dekat ngan cinema
alaaa cakap je la sebenarnye ko takde duit nak
makan best2
tengok kat wayang sume cerita tak menareks pon
yang aku rasa can do la start kol 230 pergh lama nak nunggu
baik aku jalan2 gi tgk barang kat Carrefour ngan Cold Storage
Round2 dalam Carrefour pehtu sambung kat Cold Storage
memang niat taknak beli pape just nak jalan je
Ntahla pesal mamat pekerja Cold Storage asik nampak aku je
mesti tegur "hi sorang je?"
banyak kali plak tuh
aku buat tak dengar terus jalan menonong je


Dah bosan aku nak balik ke umah mak aku
time nak bayar parking kat machine
ada orang tegur aku dari belakang
"Hi sorang saje?"
aku pusing belakang dgn konpiden sebab ingat kawan kat ofis lama
tapi bukan!!!
sorang laki yang aku rasa muda 3-4 thn dari aku
baya2 helmi, safri, firdaus (adik2 sepraktikalku)
dah aku pusing tu terpaksa aku reply
"takla, berdua"
then dia cakap "ooo, dengan boifren eh, mana die?"
"bukan dengan anak, ni dlm perut haa" (walaupon yang hadoo!!)
"haaa..dah ada anak dah?"
"yee ada anakk..dah kawin lama" jawab aku laju2 sambil blah laju2 juga
kedengaran
"ooo terima kasih"


MOTIF semalam asyik " HI, SORANG SAJE??!!"
pelik sangat ke????
terima kasih perut penyelamat
wakakakaka

Wednesday, March 16, 2011

Body types

Guys..
this is interesting
usually we knew and read about types of body
are pear, apple, ruler, sand clock etc
but this time there are new terms
the terms are more toward to the body parts themselves
instead of using fruits and objects name



 
Abcentric – If you gain weight in your midsection and stomach and have a thick waist

Glutecentric – If you hold weight in your rear or if there’s no distinction between your butt and thighs.  

Hipcentric – If you have a smaller waist but larger hips and thighs

Omnicentric – If you don’t have one particular problem area or if you have all of the above


I definitely belong to hipcentric group. How about you? 



Tuesday, March 8, 2011

I just want to look at you, Mdm Farah

Today is not really a good day
a lot of works and little bit of stress
So many "bad" things happened started from morning
till.... I donch know?!
Not really bad but I call bad because I hate them

Maybe there is (are) wisdom beyond all this (these) thing..s
Enough about this, I don't want to channel negatives vibe via
my blog

I had a meeting till 3pm and do not go to the gym
instead I do Zuzana's workout at home
Very tough, pain in the ass, wtf, wth &^*(^%
She suggested to do 15 sets but I only do .....
......................
.................
..............
.........
......
....
...
..
.




Keep scrolling down for quick answer LOL

Kudos to my beloved friend asd who does
Zuz's workout almost everyday!!!
Sembah ratu!!

IN
Breakfast - honey oatmeal with 1 piece of chicken and strawberries 
Snack - 3 Jacob's Hi Fibre cracker
Snack - 1 bowl salad with 5 croutons and sprinkles of olive oil
Lunch - 1 scoop brown rice, 1 scoop white rice, 2 pieces of chicken curry with cherry tomatoes, potatoes n little gravy, 1/2 jacketfish n sambal
Dinner - 1tbsp Steffi no sugar peanut butter, honey lemon green tea


OUT

1) Sexy Fit Beast workout ( 6 rounds) shame on me!


1 round equals to
30x side jump lunge =180
3x walking plank = 18
3x push up and forward jumps = 18, 18

2) 200 abs crunch

Other teachers and I do the audition for action song again during recess
This time involve Y1, Y2, Y3
and my dearest pupil who sang bad girl good girl went up stage
Trying her luck
But her voice is slow

She sings... suddenly halt halfway

Me: Why do you stop?
She: Gementar
Me: Try again, rugi you know kalau tak buat bebetul
She: You have to stand right in front of me Mdm Farah, every time..setiap latihan..
        I just want to look at you, tanak tgk orang laennn..nanti lupa
Me: Yolaaaa (as if ko confirm dpt..byk saringan kena buat tuu)

Nvm, mdm supports you no matter what, jgn ko banyak mainnn sudaaahhhh

p/s - those who wants to try Zuzana's workout, go to bodyrock.tv

Monday, March 7, 2011

Miss A: good girl bad girl and baby, you are firework!

ceh ceria nampak
boleh ler, kerja2 yang nak disetelkan pada hari ni semua setel
tapi masih berlambak kerja, tak kurang but makin bertambah!!
Lama tak buat food diary kan, so hari ni nak buat

7/3/2011
IN
Breakfast - oatmeal with strawberry
Snack 1 - 3 pieces Jacob Hi Fiber
Snack 2 - 1 boiled egg white, 2 pieces Jacob Hi Fibre
Lunch - 1 scoop white rice, 1 1/2 scoops brown rice
         -  masak lemak ikan tongkol + long beans n cherry tomatoes
          - 1 whole telur goreng sambal
Dinner - 1 piece(little) fried chicken, stir fried long beans

OUT
20 minutes spinning bike
Low back
Mid row
Lat pulldown
Seated dips
Single arm extension
30 minutes elliptical

baru nak cerita part yang mengena dengan tajuk
tadi aku audition budak2 perempuan yang berminat nak masuk
action song..competition nih
satu kelas ni, standard nursery rhymes je..twinkle2, baba black shit sheep
owh satu budak nie, very cute rupa dia
bila aku count 1,2,3
terus dia BABY YOUR A FIREWORK
COME ON SHOW THEM WHAT bla bla bla
aku tak ingat lirik lagu Katy Perry nih (sp?)
tapi dia nyanyi sampai abeh
dahsyatt!!


yang kelas satu lagi di presentnya lagu Miss A kat aku
lagu Korea yang tgh glamer sekarang
siap menari liuk lentuk seijibik cam Miss A buat
aku yang agak sekular ni takde la nak marah
muahahaha
aku tanak yang memalu atas pentas nantik
drop my water face karang
ok dah la kots
BYE