Sunday, October 23, 2011

Short entry

Teringin nak buat entry pendek
macam sesetengah orang
Tulis 4-5 baris jahhh

Pasnih campur entry panjang
dan entry pendek
Kalau boleh still ada informasi atau pengajaran
yang merapu rapu sikit jer
 :)










Saturday, October 15, 2011

6 months

Am officially 6 months pregnant!
Yet my baby still shy from showing his/her genital

I kind of love my second trimester
because no more dizziness, vomit and asthma!!
Really, this baby gives me strength..
and I am so active until people say that
I move like non preggars women
haha
The best part of all is, I already can feel the movement
He/she moves a lot when I drink soy drink, when
pre schools pupils perform on stage and when me and
my husband are talking about him/her
owh not to forget when I was about to sleep!!
Need to console him/her to tone down a little bit
because mommy needs to sleep

I (we) cant wait for his/her arrival
maybe in 16 weeks later
Love u baby!



Wednesday, October 5, 2011

Tuesday, October 4, 2011

Makeup routine

Kahhhhh pulakk
Nama pon takde modal
Aku pakai mekap gi keje
sebab clients aku jenis jujur
eh apsal muka pucat?
nape bibir menggelupas?
nape muka minyak?
ada yang offer aku wet tissue, lotion bagai
muahahahahha

Daily makeup routine aku terbahagi kpd 3
1) rajin
2) biasa2
3) malas

okeh kita tgk versi yang paling baik duluu














steps
1- giorgio armani liquid foundation
2- MAC studio perfect spf 15
3- urban decay primer potion
4- Urban decay naked pallete
5- MAC penultimum eyeliner
6- shu uemura eyelash curler
7- Diorshow mascara
8- Diorkiss lipstick
9- Stila lipglaze red apple
10 - Blusher pilihan

selalu aku rajin pada hari Isnin dan Selasa
ok lets move on to the second version














steps
1- MAC studio perfect spf15
2- blusher pilihan
3 - MAC penultimum eyeliner (xde dlm pic)
4-  MAC bombshell lipstick
5- Lancome juicy tubes in fraise

versi pemalas ya hampun pulak












'
steps
1 - MAC studio perfect spf15
2- MAC lipglass Lovechild

ini kompom2 ari Jumaat....

ekceli aku ada sebeban lagi mekap2
namun jadik tukun dalam almari
aku pakai apa yang aku letak atas
vanity table je









Monday, October 3, 2011

Skincare ketika pregnant

Aritu aku buat entry pasal bahan2 dlm skincare
yang membahayakan
Then aku beli skincare ikut fungsi masing2
tapi aku idakla pakai taram je beli
Buat research dulu tauu muahaha
ala2 pakar kulit
ye lah kena waspada sebab pregnant
jadi buruk2 kat aku takpe lg
jgn jadi kat anak aku sudahhh

*berkumandang lagu nasyid ibu mithali rapia


Dari kiri belakang:Skin Ceauticals Ultimate Defense SPF45, Nutrimetics Foaming cleanser
                             Cellex-C Betaplex toner, SKII Miracle water
Dari kiri depan: Cellex-C Advance C serum, Cellex-C Sea Silk Moisturizer

Step dia simple2 jer, takla pakai semua sekali satu masa

Pagi
Nutrimetics Foaming cleanser
Cellex-C Betaplex toner
SKII Miracle water
Cellex-C Advance C serum
Skin Ceautical Ultimate Defense SPF45

Malam
Nutrimetics Foaming cleanser
Cellex-C Betaplex toner
SKII Miracle water
Cellex-C Sea Silk Moisturizer

Nampak macam banyak step, hakikatnya tak ponnn
yang SKII ngan cellex c serum aku tuang kat 
tapak tangan skit terus tepuk2 kat muka
Aku rasa kalo guna cotton masa jadi lama gittew

Seminggu sekali (pemalas) aku tepek nih


Jenama takde kot aku beli kat Sasa
berbaloi ada dalam 6 keping kalo x salah
so leh tahan dalam sebulan
tapi aku nya kurang sebulan dah abis
sebab ada makhluk kalo tengok aku
pakai mask, dia pon kalut nak pakai jugak

Scrub pulak aku bantai scrub badan St Ives muahaha
tapi kuantiti skit jek lah dan scrub gently
kalo idak abis berdarah muka

Aku nak pesan skit buat korang...
please pakai sunblock otherwise
kulit muka jadi macam aku
dah naik pigmentation (freckles)
selama ni aku rely dekat foundation yang
include skali ngan sunblock
tapi tak leh harap
kena beli sunblock yang stand alone

stay tune entry pasal mekap lakkk
(mmg takde modal btul aku)










 









Sunday, October 2, 2011

Sleeping pattern

Serius aku x paham dengan sleeping pattern
aku skang
Kerja aku dah macam buruh kasar balik tu
letih giler
tapi aku gagahkan diri, celikkan mata agar tak
tido siang esp petang la
sebab nt mewarisi kegilaan ngan muka
cepat tua

kdg2 aku tido pukul 8.40mlm, 11 atau 11 lebey
tapi wajib terjaga pukul 5.45-6.15
bangun tu rasa berat je badan
sejak 3 minggu kebelakangan ni
aku selalu tido2 chicken shit
terjaga tgh2 malam atau pagi buta...
x nyenyak tido
sebab laki kena masuk site dr kul 8mlm
sampai umah kul 6 pagi
time2 tu la beliau kejut bangunn hoii
bangunnnn
x romantik langsung bukannya nak wat camnih


semangat skit nak bangun dan gi keje T_T
argh pape pun badan aku sgt penat dan
waktu tido aku tak tetapp
ini mendatangkan STRESS!!



















Hi

Saja jatuh nak cakap hai
Bulan ni aku update la blog
Lama aku tinggal
rindu plakk