Monday, February 21, 2011

Exhaustion


Mentally, physically and emotionally
I am so neeeeeeeeeed a vacation!!!!
Health is getting better
thinking of going back to the gym
PRAY
that there will no obstacles


Thursday, February 17, 2011

Mengata orang gemuk



Aku selalu buat "extra tuition" kat sesapa yang
balik lambat
Kena pulak banyak masa aku kena waktu hujung2
Time ni la sesapa yang kurang paham tadi akan
stay kat depan aku
Tadi ada 3 orang, tapi yang nak belajar sorang je
Then sambil belajar sambil sembang2 macam biasa

Aku: Afifah, awak ada kakak kembar kan, kelas mana?
Afifah: Kelas sebelah
(tetiba menyampuk si budak AR ni)
AR: muka sama teacher, tapi lain2 size
Aku: What do u mean?
AR: Kakak dia gemuk lagi
Aku: Sukati kata orang gemuk, awak gemuk ke kurus?
AR: Saya gemuk..
Aku: Hehehee mengaku ye
AR: Keluarga saya semua gemuk kecuali adik saya yang umur 6 thn
Afifah: Apa keluarga awak makan?
AR: Makan semua, saya kalau makan sup ayam tambah 5 kali!!
Aku: Mueheheheheheeh


                                                            Beliau yang dimaksudkan

Monday, February 7, 2011

Macam nak .......tapi janganlaaa



Pheww, baru boleh online
tengok tadi kat FB ada kengkawan dan saudara mara
tegur..
Sori la ye kalo tak berjawab tu
bz ya amat..guna pc semata buat koje je
Balik kilija baru leh online puas2
time ni la nak tengok youtube and blogwalking

Pagi ni agak lemau sikit selepas lama bercuti
body agak shock tetibe bangun awal gile balik
pastu kelam kabut lak tu..

Rasa macam nak sakit balik, sakit lelah
dah rasa malam Sabtu tu bila attend Indian wedding
tak sangka lak ada api
api=asap
asap=trigger lelah
GL ingatkan reception tu takde la keliling2 api
sebab keliling2 api tu kan macam nikah je
Ye ke? memandai jer
Pendek kata GL ingat nikah ngan sanding(reception) tu asing
wahhh cam org Islam pulak khenn
Pastu kat dome tu pun ada api untuk makanan sentiasa panas
Memang 2 jam la menghirup asap tuh!!
(Tak buleh makan selagi pengantin belom sampai)
GL kawin dulu, sapa datang je haa ko makan la dulu
kang maki2 lak perut lapar kena menunggu
abeh rumahtangga kena sumpahan ehehee
Mungkin adat kut bride and groom kena dtg asing
groom datang setengah jam awal pastu ada upacara untuk dia dulu
pastu bride datang baru pusing2 api, pakaikan rantai, cium kaki parent etc

Hari Ahad lak jiwa sangat kacau
dan buat keje straight...mop rumah
kena2 air
adehhh time ni rasa bergelodak dada
aku buat keje sambil menangis (bolehhh?!?!)
urat belikat dah start rasa lain macam
petanda lelah nie
Tak berenti ambil inhaler merah ngan biru
Nak kena pegi keja wooo
takmo sakit2, banyak keje dan ramai giler manusia
yang rindukan aku (prfftt)

Pagi kelam kabut balik umah dulu dulu
sebab nak ambil scan xray segala mala
dan mak sms "kak, mak masak bekpes best utk kakak"
takkan nak cakap takmau..ckp le "ok..tq mak"
6.35-6.40 sampai umah
pastu drift ke skul kul 7.05
tengah hari rasa dah menyusuk dada
kontrol...
sebab ada taklimatul akhiroh kat JPN
dlm pukul 3.30 ptg hujan ya amat
risau ler kena ujan
pakej lengkap confirm kena gi nebulize ini malam
Alhamdulillah, bila keluar je hujan dah berenti
setitis pon tak kena
drift balik umah beli dinner ngan ubat batuk
nak cepat takut Puchong hujan lebat dan traffic adalah jam tart
rushing gila idup aku neh!!

Balik masak nasik
tgk gambaq cina tv2 tunggu laki balik
beliyau urut2 urat belikat ngan urat lelah kat dada nih
rasa senang skit nak bernapas
amik ubat batuk ngan inhaler
skang dah rasa mengantuk amat
tapi foods untuk esok belum dipacking lagi..
haiyohhh

keje pon banyak gile belum siap
tadi taklimat pon kasi keje
time keje pulak ada cikgu dari England
datang nak buat workshop
yeah yeahh overtime lagi
sukakkkk
Cik Zoo cakap dia dilawati oleh incik John dari Ireland
aku lak dilawati bershake hand mesra dengan cik Judith dari England
kenapa laa tak Prince Harry je??

Okla uols
fingers off from keyboard la
ngantuks sesangat
doa2 kan la GL tak jatuh sakit (walaupon dah jatuh skit)
daaa

Tuesday, February 1, 2011

Blessing in disguise

Wisdom says that everything happens for a reason
When doctor prescribed me whole lots of supplements
to keep my health in check
I feel a little bit of burden coz I'm not a discipline person
to take supplements daily as I always a forgetful type
and caused my purse holes
but the mantra is do (partially) and buy whatever it takes as long I
regain my good health

Less than  3 weeks of consuming
I can feel that my skin becomes more delicate and supple and moist
Seriously I can't stop caressing my own skin hahahaa

Tetiba tulis Bahasa Melayu sebab nak meluahkan kekecewaan sikit
I asked my husband to touch my skin tapi dia buat memain je
Takkan aku nak suruh negro depan rumah pegang dan komen!!!
Bila dah aku sentap camtu bole pulak kata yelaa lembut, JADI??
bulsit kata Abi Hurairah
Malas aku, baik suruh negro girlfriends je!!

Apa yang blessing in disguise nye?!!
Blessing la aku makan supplement untuk kesihatan semata mata
dah sakit memang aku tak peduli yang lain dah
TAPI
kecantikan pon dapat
bukan purse aku yang bocor
tapi wallet laki ku yang bocor
takpela ko takmo pegang pon janji tiap2 bulan beli supplement utk bini ko neh
hahaha bull-eh??

Supplement yang GL ambil
Madu asli, multivitamin, EPO+fish oil, Vitamin C

 P/S - entry yang start elok2 tapi diakhiri dengan emo :)